Selectează o Pagină

Ghidul colaboratorului

Sunt acceptate toate materialele care au ca subiect fantasticul, dar nu numai.

Nu sunt acceptate materialele care depășesc limitele bunului simț sau care încalcă legea. Celor care n-au idee cum un text (ficțiune sau non ficțiune) poate încălca legea le oferim câteva exemple: textele de propagandă nazistă sau bolșevică,  textele antisemite șamd. Ați prins ideea.

Obligatoriu fișierele care conțin text vor trebui să respecte următoarele condiții:

 

  • Format: doc, docx, rtf. Fișierele cu alte formate (extensii) vor ajunge automat la coș.
  • Diacritice: scriem românește, așadar folosim diacritice. Textele fără diacritice vor ajunge automat la coș.
  • Fonturi: Times New Roman, Calibri, Arial. Mărimea fontului: 12 sau 14. Textele culese cu alte fonturi vor ajunge automat la coș.
  • Liniile de dialog (unde este cazul) sau de separare: obligatoriu en dash, adică –. Nu se acceptă linia de despărțire în silabe, adică -.
  • Elemente de tehnoredactare: în principiu, nu se admit. Textele vor trebui să fie obligatoriu aliniate la stânga și nu justify. Nu se acceptă formatări fanteziste: tab, alinieri prin introducerea de spații goale, letrine, indentări, culori diferite etc. Sunt acceptate evidențieri de cuvinte cu font bold sau italic. Sunt acceptate notele de subsol.
  • Fișierele care conțin text vor avea obligatoriu pe prima pagină datele minime de identificare: numele autorului și titlul textului. Lipsa acestora asigură garantat un loc în coșul de gunoi (recycle bin).
  • Timpul de răspuns (pozitiv sau negativ) pentru materialele trimise este între 10 și 30 de zile.
  • Adresa de corespondență și de expediere a materialelor este redactia@utopiqa.ro. Fișierele mai mari de 125 Mb se trimit obligatoriu prin wetransfer.com. Altminteri, pot ajunge la coș.

Pot fi acceptate: texte (ficțiune sau nonficțiune) care au mai apărut și în alte locuri (în periodice online sau print sau în volume). De asemenea sunt acceptate textele care urmează să apară într-un volum. Nu sunt acceptate textele care urmează să apară simultan în alte reviste online, dar pot fi acceptate textele care apar simultan în periodice tipărite.

Important: înainte de a trimite materialele, contactați-ne prin formularul alăturat specificând doar tipul de text (ficțiune sau non-ficțiune), titlul acestuia precum și lungimea textului în cuvinte sau în număr de semne cu tot cu spații. Nu este obligatoriu, dar vom aprecia gestul mult, chiar foarte mult.

Timpul este o resursă importantă. Respectați regulile simple de mai sus și redactorii noștri vă vor aprecia mai mult decât vă puteți imagina.

 

13 + 11 =