Ghidul colaboratorului

Sunt acceptate toate materialele care au ca subiect fantasticul, dar nu numai.

Nu sunt acceptate materialele care depășesc limitele bunului simț sau care încalcă legea. Celor care n-au idee cum un text (ficțiune sau non ficțiune) poate încălca legea le oferim câteva exemple: textele de propagandă nazistă sau bolșevică,  textele antisemite șamd. Ați prins ideea.

Obligatoriu fișierele care conțin text vor trebui să respecte următoarele condiții:

 

  • Format: doc, docx, rtf. Fișierele cu alte formate (extensii) vor ajunge automat la coș.
  • Diacritice: scriem românește, așadar folosim diacritice. Textele fără diacritice vor ajunge automat la coș.
  • Fonturi: Times New Roman, Calibri, Arial. Mărimea fontului: 12 sau 14. Textele culese cu alte fonturi vor ajunge automat la coș.
  • Liniile de dialog (unde este cazul) sau de separare: obligatoriu en dash, adică –. Nu se acceptă la dialog linia de despărțire în silabe, adică -.
  • Elemente de tehnoredactare: în principiu, nu se admit. Textele vor trebui să fie obligatoriu aliniate la stânga și nu justify. Nu se acceptă formatări fanteziste: tab, alinieri prin introducerea de spații goale, letrine, indentări, culori diferite etc. Sunt acceptate evidențieri de cuvinte cu font bold sau italic. Sunt acceptate notele de subsol.
  • Fișierele care conțin text vor avea obligatoriu pe prima pagină datele minime de identificare: numele autorului și titlul textului. Lipsa acestora asigură garantat un loc în coșul de gunoi (recycle bin).
  • Timpul de răspuns (pozitiv sau negativ) pentru materialele trimise este între 10 și 30 de zile.
  • Adresa de corespondență și de expediere a materialelor este Fișierele mai mari de 125 Mb se trimit obligatoriu prin wetransfer.com. Altminteri, pot ajunge la coș.
    (din motive tehnice este posibil ca unele texte expediate deja să nu fi ajuns la noi. În cazul în care nu primiți răspuns în mai mult de 30 de zile vă rugăm să ne atenționați prin formularul de contact. Mulțumim!)

Pot fi acceptate: texte (ficțiune sau nonficțiune) care au mai apărut și în alte locuri (în periodice online sau print sau în volume). De asemenea sunt acceptate textele care urmează să apară într-un volum. Nu sunt acceptate textele care urmează să apară simultan în alte reviste online, dar pot fi acceptate textele care apar simultan în periodice tipărite.

Important: înainte de a trimite materialele, contactați-ne prin formularul alăturat specificând doar tipul de text (ficțiune sau non-ficțiune), titlul acestuia precum și lungimea textului în cuvinte sau în număr de semne cu tot cu spații. Nu este obligatoriu, dar vom aprecia gestul mult, chiar foarte mult.

Timpul este o resursă importantă. Respectați regulile simple de mai sus și redactorii noștri vă vor aprecia mai mult decât vă puteți imagina.

 

11 + 8 =