Marea degringoladă amoroasă

2023, Semnal editorial | 0 comentarii

Sâmbătă, 18 martie (de la ora 13), la sala Pergament a Bibliotecii Naționale (Bd. Unirii 22, București), va avea loc lansarea volumului colectiv Marea degringoladă amoroasă, apărut în Colecția Violet a Editurii pentru Artă și Literatură.  La eveniment vor participa, pe lângă o parte din autori, și Valentina Băințan în calitate de moderator (TVR Cultural), scriitoarea Corina Ozon, Carmen Mihaiu (PR Biblioteca Națională) și, desigur, coordonatoarea volumului: Violeta Borzea.

Un lucru interesant legat de acest volum este că reunește între copertele sale o seri de autori care vin dinspre genul science-fiction, dar care au explorat cu îndrăzneală și alte teritorii literare: Lucian Dragoș Bogdan (Alba Iulia), Alexandru Lamba (Brașov), Liviu Surugiu (București), Daniel Timariu (Timișoara) și Cristian Vicol (Timișoara).

După ce anul trecut Editura pentru Artă și Literatură a publicat antologia de proză scurtă „Neterminatele iubiri”, în colecția Violet, având ca autori o serie de scriitoare, anul acesta recidivează cu o nouă antologie, de data asta cu proze scurte scrise de… scriitori.

Daniel Timariu

Volumul poate fi găsit aici

Recomandările UtopIQa

Ecouri din tenebre

Ecouri din tenebre, apărută în 2022 la Editura Creator, este o carte ancorată în ştiinţele de frontieră, segment al cunoaşterii uneori criticat, contestat, alteori împins în derizoriu, dar rămânând la fel de actual. La întrebarea „Există viaţă după moarte?” au...

Amurgul elkilor

Rodica Bretin Cei care vor să scrie literatură fantastică au la dispoziţie două modalităţi. Prima ar fi inserţia neprevăzutului în viaţa de zi cu zi. Reţeta este simplă: se descrie o lume normală, până la banalitate, apoi se introduce elementul fantastic, care poate...

Autor