Marea degringoladă amoroasă

2023, Semnal editorial | 0 comentarii

Sâmbătă, 18 martie (de la ora 13), la sala Pergament a Bibliotecii Naționale (Bd. Unirii 22, București), va avea loc lansarea volumului colectiv Marea degringoladă amoroasă, apărut în Colecția Violet a Editurii pentru Artă și Literatură.  La eveniment vor participa, pe lângă o parte din autori, și Valentina Băințan în calitate de moderator (TVR Cultural), scriitoarea Corina Ozon, Carmen Mihaiu (PR Biblioteca Națională) și, desigur, coordonatoarea volumului: Violeta Borzea.

Un lucru interesant legat de acest volum este că reunește între copertele sale o serie de autori care vin dinspre genul science-fiction, dar care au explorat cu îndrăzneală și alte teritorii literare: Lucian Dragoș Bogdan (Alba Iulia), Alexandru Lamba (Brașov), Liviu Surugiu (București), Daniel Timariu (Timișoara) și Cristian Vicol (Timișoara).

După ce anul trecut Editura pentru Artă și Literatură a publicat antologia de proză scurtă „Neterminatele iubiri”, în colecția Violet, având ca autori o serie de scriitoare, anul acesta recidivează cu o nouă antologie, de data asta cu proze scurte scrise de… scriitori.

Daniel Timariu

Volumul poate fi găsit aici

Recomandările UtopIQa

Leopard cu dresuri de mătase neagră

Aproape (neo)gotic, aproape (rouge &) noir, Doina Roman se întoarce la o dragoste mai veche, Poezia. Este un fel de călătorie în timp, dacă vreți, observându-se auto-referențial că poezia poate fi găsită unde nici nu gândești, finalul manuscrisului fiind punere în...

Volumul unui poem: Coliba de sânge

Coliba de sânge, volumul unui singur poem (semnat de Adrian Lesenciuc), își reprezintă unitatea sensibilă printr-o neobișnuită plasticitate a cărei fascinantă joculație aluzivă configurează – în nuanțe tari sau evanescente – un kit liric de excepție, notând că...

Autor